وکیوم آبی
وکیوم آبی
پمپ وکیوم آبی یا پمپ خلاء آب در گردش یکی از انواع پمپ وکیوم می باشد . پمپ وکیوم آب در گردش ( آبی ) از اجزایی همچون بدنه که شامل سیلندرها و سر سیلندر ها و روتور که شامل شفت و پروانه می باشد ، تشکیل شده است.
مکانیسم عملکرد پمپ وکیوم آب در گردش ( آبی ) بدین صورت است که پروانه در داخل سیلندری که محتوای آن معمولا آب است قرار گرفته و با انجام حرکت دورانی حول محور پمپ ، باعث ایجاد رینگ مایع می گردد. طرز کار پمپ وکیوم آبی بدین صورت است که گردش پروانه در داخل آب ، حجم فضای بسته میان سیلندرها ، پروانه ها و جداره داخلی سبب افزایش گردش آب در یک طرف و در نتیجه ایجاد مکش ( وکیوم ) می شود. در طرف دیگر این حجم کاهش پیدا می کند و سبب ایجاد تراکم هوا و بخار آب می گردد.
از ویژگی های پمپ وکیوم آب در گردش یا پمپ وکیوم آبی می توان به حرکت بی صدا و بدون لرزش ، عدم نیاز به روغن کاری ، افزایش میزان خلا و راندمان پمپ ها ، کاهش توان مصرف و …. اشاره کرد.
موارد فنی :
پمپ وکیوم آب در گردش ( آبی ) در دو مدل پمپ وکیوم آبی تک مرحله ای و پمپ وکیوم آبی دو مرحله ای تولید و عرضه می شوند. سایز فلنچ های ورودی و خروجی این پمپ معمولا بین 1 تا 10 اینچ می باشد. همچنین دارای توان مصرفی 1.5 تا 250 کیلو وات می باشد. از دیگر مشخصات این پمپ ها می توان به ظرفیت از20 تا 850 m3/hr و فشار نهائی تا 25 mmHgیا mbar 33اشاره کرد.
کاربرد پمپ وکیوم آبی در صنایع :
پمپ وکیوم آب در گردش ( آبی ) در صنایعی مانند صنایع نفت و پتروشیمی ، صنایع مقواسازی ، صنایع CNC چوب ، صنایع غذایی و کنسرو سازی ، صنایع شیمیایی ، صنایع ریخته گری ، صنایع چاپ ، صنایع ماشین سازی ، صنایع شیشه و پلاستیک ، صنایع دامداری ، صنایع لاستیک سازی ، صنایع کاغذ و نساجی ، صنایع چرم سازی ، صنایع سیم و کابل و ….. کاربرد دارد. همچنین در نیروگاه ها ، بیمارستان ها ، حمل و نقل ، استخر پرورش ماهی ، آب و فاضلاب و بسیاری از موارد دیگر کاربرد دارد.
ویژگی مهم پمپ وکیوم آبی
پایین بودن هزینه تعمیرات به همراه راندمان بالا در پمپ وکیوم آبی باعث علاقه مندی صنایع به استفاده از این نوع پمپ خلاء گردیده است . پمپ وکیوم روغنی نیز مشابه پمپ وکیوم آبی می باشد . در این نوع پمپ از روغن و هوا جهت خنک سازی و وکیوم استفاده می گردد .